Woord vooraf

Dit blog gaat over (Grieks-)orthodoxe kloosters en kerken. Dus ook over ikonen, pelgrimeren en liturgie.
Tekst in grijs bevat een link.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan de pagina.

zondag 9 december 2018

10 - ORTHODOX KLOOSTER IN DE PEEL: BUITENMUREN VORDEREN, VLOERPROBLEMEN

Op weg naar het Orthodox Klooster in de Peel leek ik in de vroege ochtend wel in een moesson terecht gekomen te zijn. Het was donker en kletsnat. Na afloop van de Goddelijke Liturgie was het even wat lichter, maar brak er ook weer een wolk open, weer een hoosbui. 

Donker en licht wisselden elkaar af. Maar dat de de bouw van de nieuwe muren vordert is wel te zien. De kloosterbouwplaats, waar de houten vloer in de kapel voor enige problemen zorgt, is een echte bouwplaats geworden.

De constructie van de houten vloer in het verleden levert nu mogelijk technische problemen op, en vraagt misschien ook wel nog een extra financiële inspanning. Het verstandige besluit om de vloer nu direct ook te vernieuwen bracht de kosten helaas al hoger. We blijven doorsparen!!

De zusters schrijven op hun site Renovatie:


"Wat hebben we nodig? € 265.500 
Reeds bijeengebracht: € 223.000 

Nog nodig: € 42.500 

Om opdracht te geven voor de bouw hadden we eigenlijk een 'startkapitaal' van € 200.000 nodig. Op 10 september konden we daarom beginnen, helpt u ons om de komende tijd ook de laatste € 42.500 die nog nodig zijn om het gehele project te kunnen bekostigen bijeen te brengen? Want uiteindelijk zal het hele project zo'n € 265.500 gaan kosten."


Giften graag op NL 64 TRIO 0390 3597 69  t.n.v 'bouwfonds'De nieuwe kiosk van buiten..

 en van binnen: