Woord vooraf

Dit blog gaat over (Grieks-)orthodoxe kloosters en kerken. Dus ook over ikonen, pelgrimeren en liturgie.
Tekst in grijs bevat een link.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan de pagina.

donderdag 28 februari 2019

21 - ORTHODOX KLOOSTER IN DE PEEL: DE EERSTE STEIGERS ZIJN WEG!

De mooie vormen worden steeds meer zichtbaar. Vandaag ontving ik van de abdis van het Orthodox Klooster in de Peel, m Johanna, bijgaande foto's. Nu de klokken nog.

Ik werd er heel blij van. Er is echter nog het één en ander te doen voordat alle arbeiders naar een andere klus kunnen. Daarvoor hebben we ook nog een paar maanden nodig. De binnenkant ziet er nog een beetje troosteloos uit nu (zie foto's). Zie ook: Renovatie

O ja, en de echte 'supervisor' houdt goed een oogje in het zeil!

De zusters schrijven op de website (Renovatie):
'De renovatie vordert gestaag. Veel werk is gedaan (zie foto's). De metselaars zijn klaar, de dakdekker gaat volgende week beginnen met het aanbrengen van het zinken dak.En -zoals dat gaat- al doende kwamen we dingen tegen die eigenlijk ook beter nu aangepakt zouden kunnen worden:
Een van die dingen was de houten vloer in de kerk, aan vervanging toe, dus ... beter nu. Dat betekende dat ook de wandjes eruit moesten, en zo is de kerk nu even 'heel leeg'. 
Het grote voordeel is dat we de vloer nu meteen ook goed kunnen isoleren, en helemaal schoon en nieuw de binnenzijde weer kunnen opbouwen.
Een ander voordeel is dat we meteen een (zuiniger) vloerverwarming kunnen aanleggen.
Wat verder nog moet gebeuren is het stucwerk en de inrichting van de sacristie, en het installeren van electra, ventilatie, geluidsversterking en brandbeveiliging.
Al met al gaat het niet lukken om voor pasen klaar te zijn. Dus dat gaan we dan nog vieren in de kapel op de Vlosbergweg, in de hoop op mooi weer! 
Houdt u de lijst met diensten in de gaten. Daar ziet u waar de diensten zijn.


Financieel kunnen we zeggen dat we toch nog toe - in grote dankbaarheid aan alle weldoeners ! -
het enorme bedrag van € 235.000 hebben binnengekregen. 
Voor de voltooiing en in verband met de extra uitgaven voor de vloer en afwerking hebben we nog zo'n € 60.000 nodig.' 


"Geduld openbaart je iedere genade. En het is door geduld dat de heiligen alles ontvingen wat hen was beloofd." H. Pachomius de Grote.