Woord vooraf

Dit blog gaat over (Grieks-)orthodoxe kloosters en kerken. Dus ook over ikonen, pelgrimeren en liturgie.
Tekst in grijs bevat een link.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan de pagina.

donderdag 2 mei 2019

27 - ORTHODOX KLOOSTER IN DE PEEL: STAND VAN ZAKEN 29 APRIL - 3 MEI 2019

Nu ik weer terug in 'de wereld' ben van mijn paasbezoek aan de Heilige Berg Athos, vragen de ontwikkelingen van ons eigen Orthodox Klooster in de Peel weer om actieve aandacht. Op de website staat onder Renovatie onder meer het volgende te lezen: 
De renovatie vordert gestaag. Veel werk is gedaan. De dakdekker is bijna klaar, de vloerverwarming is aangelegd en de cement-lijmvloer aangebracht.

Vasílis: en begin deze week lagen de nieuwe tegels inmiddels op de vloer:

En -zoals dat gaat- al doende kwamen we dingen tegen die eigenlijk ook beter nu aangepakt zouden kunnen worden. Een van die dingen was de houten vloer in de kerk, aan vervanging toe, dus ... beter nu. 

Dat betekende dat ook de wandjes eruit moesten, en zo is de kerk nu even 'heel leeg'. Het grote voordeel is dat we de vloer nu meteen ook goed hebben kunnen isoleren en helemaal schoon en nieuw de binnenzijde weer kunnen opbouwen.


Een ander voordeel is dat we meteen een (zuiniger) vloerverwarming hebben kunnen aanleggen. Wat verder nog moet gebeuren is het stucwerk en de inrichting van de sacristie en het installeren van electra, ventilatie, geluidsversterking en brandbeveiliging. (...)

Financieel kunnen we zeggen dat we toch nog toe - in grote dankbaarheid aan alle weldoeners ! - het enorme bedrag van € 252.000 hebben binnengekregen. 
Voor de voltooiing en in verband met de extra uitgaven voor de vloer, vloerverwarming, het hout en binnen-timmerwerk en de afwerking hebben we nog zo'n € 90.000 nodig. > Zie: Renovatie

Update: € 100.000

Vasílis: Ook is er inmiddels glas geplaatst in de ramen:
En is de gelegde nieuwe vloer van een beschermend zeil voorzien: