Woord vooraf

Dit blog gaat over (Grieks-)orthodoxe kloosters en kerken. Dus ook over ikonen, pelgrimeren en liturgie.
Tekst in grijs bevat een link.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan de pagina.

zaterdag 15 juni 2019

31 - ORTHODOX KLOOSTER IN DE PEEL: DRIE KLOKKEN IN DE NIEUWE KLOKKENTOREN

Met het ophangen van drie klokken, het oude, vertrouwde klokje en twee nieuwe klokjes, op vrijdagmiddag 14 juni hebben de zusters de grootschalige renovatie aan de buitenkant van de kapel min of meer afgerond. De 'finishing touch' moet echter nog volgen. Foto's van het ophangen van de klokken, dat met deskundig overleg gepaard ging:

 Als laatste de oude, vertrouwde, klok.
Daarmee lopen de grote werkzaamheden van de renovatie van het Heilig Orthodox klooster in de Peel ten einde. Vorige weekend hebben de Orthodoxe Jongeren Nederland, naast andere activiteiten, zoals een ikoonschildercursus bij Vader Silouan, meegeholpen met het aanleggen van een voorlopig pad rond de kerk en ook dit weekend werd er nog aan gewerkt door twee Grieks-Duitse vrienden van het klooster.Zaterdag 22 juni 2019 a.s. staat de (driejarige) gedachtenis van m Maria, Eeuwige gedachtenis, op het kloosterprogramma en de heropening van de kapel. Metropoliet Athenagoras celebreert de Goddelijke Liturgie. Dat betekent dat we dan de binnenkant toonbaar en 'aangekleed' moeten hebben.


Ook daaraan wordt hard gewerkt. De sacristie is ingericht, de betimmering is bijna klaar en timmermeester Serafim legt de laatste hand aan het houtwerk. De ikonen en de rest volgt deze week.


Maar we moeten nog steeds de materiële klus klaren en geld inzamelen: Stichting 'Geboorte van de Moeder Gods' en Asten onder vermelding van 'bouwfonds', IBAN-nummer: NL 64 TRIO 0390 3597 69, BIC/Swift nummer: TRIO NL 2U en Paypal: https://www.paypal.com/pools/c/8dbskaoynP…