Woord vooraf

Dit blog gaat over (Grieks-)orthodoxe kloosters en kerken. Dus ook over ikonen, pelgrimeren en liturgie.
Tekst in grijs bevat een link.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan de pagina.

zondag 23 juni 2019

32 - ORTHODOX KLOOSTER IN DE PEEL: START VAN EEN NIEUW BEGIN, DERDE JAARGEDACHTENIS M MARIA

Tien maanden geleden vierden we in een bijna kale kapel van ons Orthodox Klooster in de Peel de laatste liturgie voor de start van het grote renovatieproject. De voorbereidingen voor die renovatie deden zich gelden: ikonen waren al weggehaald, kaarsenstandaards opzij gezet etc.

Deze week zagen we het omgekeerde: het einde van de renovatie is in zicht.Dus was de ikonenwand gedeeltelijk weer opgebouwd, gordijnen opgehangen etc.


En zo konden we gisteren, op zaterdag 22 juni 2019, samen met onze Metropoliet Athenagóras, in een nog bijna kale kapel de derde jaargedachtenis voor m Maria, eeuwige gedachtenis, vieren en natuurlijk ook bij haar graf


Het is het begin van een nieuwe start, maar er moet nog best veel werk verzet worden en, niet te vergeten, geld gespaard. De begroting is nog niet geheel in evenwicht. 

Steunen van het Renovatieproject kan nog steeds door een bijdrage over te maken naar de Stichting 'Geboorte van de Moeder Gods' in Asten onder vermelding van 'bouwfonds', IBAN-nummer: NL 64 TRIO 0390 3597 69, BIC/Swift nummer: TRIO NL 2U of via  Paypal: https://www.paypal.com/pools/c/8dbskaoynP…

Maar we zijn, met de zusters, blij dat we terug in onze kapel zijn.

Met deze vaststelling ben ik gekomen aan het einde van een reeks verslagen over de renovatie van de kapel van het Heilig Klooster in de Peel 'Geboorte van de moeder Gods'. De komende tijden zal aan de afwerking gewerkt worden, maar dat zal niet meer zo'n grote veranderingen veroorzaken. Indien nodig of gewenst post ik nieuwe informatie.

Op genoemde site van het klooster, renovatie, staat ook informatie.