Woord vooraf

Dit blog gaat over (Grieks-)orthodoxe kloosters en kerken. Dus ook over ikonen, pelgrimeren en liturgie.
Tekst in grijs bevat een link.
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan de pagina.

woensdag 14 augustus 2019

33 - ORTHODOX KLOOSTER IN DE PEEL: EEN 'NIEUWE' KIOSK VOOR DE BOEKEN

Eén van de fijne bijkomstigheden van de aanpak van het asbestdak was ook de mogelijkheid een betere, drogere plek te creëren voor de boeken van zuster Andrea. De boekenkiosk is na vele jaren trouwe dienst 'op', en vooral vochtig en koud. En dat zijn slechte omstandigheden voor boek én mens. 


Achter de vernieuwde kapel, onder hetzelfde nieuwe dak en niet ver van de oude plek, is nu een mooie, droge ruimte beschikbaar.
Deze mooie lege ruimte wordt gevuld met al het boeiende, informatieve en kleurrijke materiaal:

De ikonen van de Heilige Apostelen zijn inmiddels ook weer op hun plaats gebracht. Stapje voor stapje groeit de luister van de kapel. Mooi!

Op de website van het klooster staat nu te lezen dat de zusters zeggen: 'Financieel kunnen we zeggen dat we toch nog toe - in grote dankbaarheid aan alle weldoeners ! - het enorme bedrag van € 277.000 hebben binnengekregen. 
Voor de voltooiing en in verband met de extra uitgaven voor de vloer, vloerverwarming, het hout en binnen-timmerwerk en afwerking hebben we nog zo'n € 76.000 nodig.'  

Dat is de stand op 3 augustus 2019. De werken zijn dus uitgevoerd, maar de rekeningen moeten we nog betalen... 

Hoe kunt u steunen? Zo: u kunt een gift overmaken aan de Stichting 'Geboorte van de Moeder Gods' te Asten onder vermelding van 'bouwfonds'. IBAN-nummer: NL 64 TRIO 0390 3597 69
BIC/Swift nummer: TRIO NL 2U